BELÉPÉS       VilágTudatÚjak      VilágTudatCikkek

Tantra-Fény-Mag BelépésKristóf István

 Kristóf István


 Tantra-Fény-Mag LOGO plusVilágTudat hisz a Világ Tudat

 Kozmikus Tudatosság MAG Lélek Tantrikus Szem-Lélek Mende-Monda Róna

 Cikkek - Blogok - Történetek
VilágTudat
hisz a Világ Tudat

A Semmi a Minden /Nem Semmi/

 A Semmi a Minden /Nem Semmi/


 Kozmikus Tudatosság

 2018. július 12.
 szerző: Kristóf István
 téma: Kozmikus Tudatosság

A befelé figyeléssel, vagyis a saját tudatodba merüléssel jutsz az Univerzális Tudatba. Te, mint parányi EGY így jutsz a Nagy EGYbe.


 A Semmi a Minden /Nem Semmi/

 Ha valamit meg akarsz határozni, akkor határokat szabsz neki, és leírod, szabályozod a működését. Ezek Szabályok és Határok. Önmagadat amikor rendbe szervezed (Rendszerbe foglalod), határokat szabsz és szabályokat állítasz fel, miáltal határozottá válsz. Ehhez ismerned kell magad. Határaid megismerésének útja az önismeret fejlődése. Az önismeret lényege a határozottság, a Rend SZER, a SZER etet (mely táplálkozik a SZER Elemből), a beazonosíthatóság: Határozottság, Rend, Szeretet, ÖnSzeretet, Önazonosság.


Ha korlátlanok a lehetőségeid és a határaid, akkor miként fejlődhetnél? Az Univerzális Tudat ilyen. Hát elkezded magad feldarabolni, és parány részekre osztani, különböző határokat, szabályokat, rendszereket létrehozva, így EGYségeid korlátai tanítanak. A korlátok tanítanak meg arra, hogy a végtelen lehetőségeket és hatalmat becsülni és értékelni tudd. Ehhez tapasztalás, megélés, fejlődés szükségeltetik. Az önismeret útja.


Emberi Gondolataidnak (Tudatodnak) mi szabhat határt? A befelé figyeléssel, vagyis a saját tudatodba merüléssel jutsz az Univerzális Tudatba. Te, mint parányi EGY így jutsz a Nagy EGYbe.


A parányi fejletlen egység így jut vissza önmagához, a korlátlan EGYhez.


MindEGY.


Egyek vagyunk. Önmagunk felaprózott egységei kerülnek egymás mellé, vagy egymással szembe. A legkisebb egység felépít egy nagyobbat, és még nagyobbat sok szinttel és réteggel./Dimenziók, denzitások/ A lassú, sűrű és nehéz anyagban ott a Fény és a Sötét. A Jó és a Rossz. A nagy EGYben benne foglaltatik mindkét oldal.


Mindez azonban egy pontból indul ki, és az EGY ponthoz tér vissza a Térből. A gondolat szikrája a végtelenség és korlátlanság lehetőségét teremti meg önmaga számára, míg a korlátokban talál utat a fejlődésre, a növekedésre. Mindez ott van az EGY kiinduló pontban, és a teljesség minden apró pontjában (Egységeiben). Ez által válik a pont végtelen Térré az Űrben (Ürességben).


A Semmi ad lehetőséget a Mindennek. Az Űr ad lehetőséget Térnek.


Ha a Semmi nem lenne, akkor a Minden sem létezhetne. Ám a Semmi sem létezhetne, ha a Minden nem jelenne meg benne. Ez a Lét.

 


 Ajánlom a következő írásokat:

 Utak Életeken Át

 A Lét Lény Ege

 Az Igenek Nehézségei Illatos Lótusszá Varázsolnak

      Kristóf  István

  VilágTudat  Új Cikkek

  VilágTudat Összes Cikk

  VILÁG  Ahonnan indulni érdemes

Tantra-Fény-Mag


Más-Világ-Lét A Tudatosság RendSZERe
  Más-Világ-Lét A Tudatosság RendSZERe  weboldal
Tantra-Fény-Mag HÍRLEVÉL Feliratkozás

Mobilbarát reszponzív weboldal
© Kristóf István since 2015
Az oldal tartalmát csak a szerző engedélyével használhatod fel